Salg til virksomheder & offentlige institutioner / myndigheder

ForsideTekniskRejse- og civilretlige dokumenter

Rejse- og civilretlige dokumenter

Udstyr til kontrol af rejsedokumenter og civilretlige dokumenter benyttes af blandt andet personregistrerende myndigheder som ATP, Kirkeministeriet (kirkekontorer), kommunerne (borgerservice), Skattestyrelsen og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Herudover anvendes udstyret af Politiet, ministerier, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, pengeseddelproducenter, organisationer som FN, OSCE, Frontex (European Border and Coast Guard Agency) med flere.

DocuTech og Kikkerteksperten forhandler de bedste brands inden for kontrol af dokumenter – og med mere end 15 års erfaring er vi førende på markedet.


Rejsedokumenter

Et rejsedokument er et identitetsdokument udstedt af en regering eller international organisation til en person, så indehaveren kan rejse på tværs af landegrænser.

To danske pasEt rejsedokument kan være pas, kørekort og nationalt id-kort med billede. I Norden er det finske, norske og svenske statsborgere, der har et nationalt identitetskort, der er godkendt som rejselegitimation for indrejse i Danmark.

Rejsedokumenter har som regel et højt sikkerhedsniveau, hvor avancerede trykteknikker og sikkerhedselementer er med til at sikre dokumentet mod forfalskning.

Rejsedokumenter kan undersøges med detektors, som har fra 10x forstørrelse, hvidt lys, UV lys og evt. suppleret med Anti-stokes.

De nye biometriske pas (epas eller digitale pas), der er udstedt siden 2012, har en usynlig elektronisk RFID chip indstøbt i siden med personlige oplysninger. I chippen bliver der lagret en kopi af pasbilledet, fingeraftryk og de maskinlæsbare linjer i passet. Visse detektors fra Doculus Lumus er udstyret med en RFID-læser, der nemt verificerer den indstøbte chip.

Civilretlige dokumenter

Offentlige attester

Civilretlige dokumenter er en fællesbetegnelse for en bred vifte af identitetsrelaterede dokumenter. Som eksempler kan nævnes fødselsattester, vielsesattester, militærbøger og uddannelsesbeviser.

Civilretlige dokumenter indeholder typisk få eller ingen sikkerhedselementer. Disse dokumenter er nemme at forfalske eller lave falske versioner af og udgør en særlig udfordring for den dokumenttekniske undersøgelse.

Til undersøgelse af denne type dokumenter anvendes bl.a. fotoanalytiske teknikker og mikroskopi. Vi tilbyder i den forbindelse en række detektors, UV lygter og digitale mikroskoper.


Vil du vide mere om udstyr til dokumentkontrol, så kontakt os.